Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт у резонансній справі за фактом знущання над 10-річним хлопчиком в смт Іванків

    

Броварська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно двох неповнолітніх хлопців, які у квітні поточного року, перебуваючи в смт Іванків, достовірно знаючи, що потерпілий малолітній хлопець 2007 року народження, є дитиною з особливими потребами, діючи з хуліганських мотивів та з особливим цинізмом, з метою розваги, вирішили познущатись з останнього.

 

Зловмисники принижували людську гідність потерпілого, наносили тілесні ушкодження, катували, задовольняли свою статеву пристрасть неприродним шляхом.

 

Дії 15-річного обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та за ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України.

 

Дії 16-річного обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 127 (катування) та за ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України.

 

Окрім цього, відносно 13-річного хлопця, який брав участь у знущані над потерпілим, але відповідно до вимог діючого кримінального законодавства не підпадає під кримінальну відповідальність, скеровано клопотання до суду про застосування примусових заходів виховного характеру.

 

Завдяки особистому контролю прокурора Київської області Дмитра Чібісова вдалося провести максимально повне, всебічне та обєктивне досудове розслідування вказаного кримінального провадження. Прокуратура Київської області наполягатиме в суді на найсуворіше покарання винним особам.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2946