Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру гвалтівнику, який під виглядом роботодавця, через оголошення, запросив дівчину на співбесіду, а вже під час зустрічі вчиняв численні акти гвалтування, які записував на відеокамеру, і вимагав від потерпілої 2 000 доларів США за нерозповсюдження відео у мережі Інтернет

    

За процесуального керівництва прокурорів Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури проведено комплекс невідкладних слідчих дій та розшукових заходів, завдяки яким вдалось затримати 45-річного чоловіка, який вчинив низку злочинів по відношенню до потерпілої дівчини.

 

Установлено, що зловмисник, під виглядом роботодавця, розмістив неправдиве оголошення в мережі Інтернет про пошук та підбір ним кандидатів на працевлаштування в сфері обслуговування. У подальшому, «роботодавець» побачив оголошення 21-річної дівчини, яка шукала роботу. Чоловік зателефонував їй та запросив на співбесіду до свого будинку.

 

Вже під час «співбесіди» чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в приміщенні будинку, почав вчиняти над потерпілою численні акти насильницького задоволення статевої пристрасті природнім та неприроднім способом, що супроводжувалося спричиненням тілесних ушкоджень. Окрім цього, зловмисник зв’язав дівчину та знімав на свій  мобільний телефон  акти гвалтування.

 

Наступного дня гвалтівник відпустив дівчину додому, щоб та принесла йому 2 тисячі доларів США за нерозповсюдження відео у мережі Інтернет.

 

Затриманому повідомлено про підозри за  ч. 1 ст. 152 (згвалтування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинене повторно із застосуванням фізичного насильства),  ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань),  ч. 1 ст. 189 (вимагання) КК України.

 

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває.

 

Окрім цього, правоохоронними органами перевіряється причетність підозрюваного до скоєння аналогічних злочинів. Прокуратура Київської області закликає потерпілих звертатися до органів прокуратури за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки 27/2, телефон (044) 200-21-16.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2516