Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За погодженням із Генеральним прокурором України, прокуратурою Київської області внесено апеляційну скаргу на рішення суду, яким відмовлено прокуратурі в задоволенні позовних вимог щодо повернення державі земельної ділянки лісового фонду табору «Зоркий» в м. Ірпінь

    

Прокуратурою Київської області, за погодженням із Генеральним прокурором України Юрієм Луценком, оскаржується рішення господарського суду Київської області, яким відмовлено в задоволенні позовних вимог прокуратури.

 

Зокрема, суд частково  погодився з обгрунтованістю позовних вимог прокуратури, проте відмовив у задоволенні позову, у звязку із пропуском, на думку суду, строків позовної давності.

 

Нагадаємо, прокуратура Київської області продовжує вживати вичерпних заходів щодо повернення державі земельної ділянки лісового фонду площею понад 3 га по вул. Пушкінській 64/68 в м. Ірпінь, яка незаконно відведена Ірпінською міською радою у приватну власність приватному підприємству. У 2016 році міською радою незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки на багатоповерхове будівництво та частину земельної ділянки передано за договором суперфіцію іншому товариству для її забудови.

Зазначена земельна ділянка ще у 1969 році відведена за рахунок лісових земель для обслуговування піонерського табору «Зоркий» без зміни її цільового призначення.

Прокуратура Київської області буде принципово реагувати на будь-які спроби незаконних забудов та знищення зелених зон в області.  

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2562