Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила та повідомила про підозру черговому начальнику земельних ресурсів, який незаконно передав на підставі фіктивних документів земельні ділянки вартістю понад 5 млн гривень

    

Установлено, що внаслідок службової недбалості начальника земельних ресурсів в Обухівському районі відбулась незаконна передача Бориспільською РДА земельної ділянки комунальної власності, загальною площею 16,08 га із власності територіальної громади м. Обухів, у приватну власність 134-ом громадянам.

 

За відсутності проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ «Флора», без його погодження, службовець земельних ресурсів поставив свій підпис на розпорядженні Обухівської РДА, засвідчивши, що вказане розпорядження відповідає вимогам земельного законодавства та районна державна адміністрація має повноваження щодо передачі у власність земельної ділянки, яка розташована у межах міста Обухів.

 

У подальшому, за відсутності документальних та правових підстав, колишній начальник у приміщенні управління земельних ресурсів в Обухівському районі підписав висновок про наявні обмеженні на використання земельних ділянок, тим самим, погодив технічну документацію із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку 134-ом громадянам.

 

Неналежне виконання своїх службових обов’язків колишнього начальника управління, через несумлінне ставлення до них, призвело до спричинення тяжких наслідків, які полягають у передачі у приватну власність вказаної земельної ділянки комунальної власності, загальна вартість якої становить понад 5 мільйонів гривень.

 

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури колишньому начальнику земельних ресурсів в Обухівському районі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, на земельну ділянку накладено арешт, готується позов про відшкодування шкоди завданої незаконними діями службовця після чого, обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті та прийняття законного рішення.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2686