Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області пред’явила позовну заяву з вимогою повернути державі з незаконного користування 33 га земель лісового фонду

    

Установлено, що землі лісового фонду на території Страхоліської, Дитятківської, Розважівської, Горностайпільської сільських рад Іванківського району були вилучені у приватну власність громадян та передані в оренду юридичній особі без згоди постійного користувача ДП «Іванківське лісове господарство» та Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства. При цьому, була здійснена незаконна зміна цільового призначення землі –  із земель лісового фонду на землі сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови та землі промисловості.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою  до суду пред’явлено 11 позовів про визнання недійсними розпорядчих рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, державних актів на право власності на земельні ділянки та витребування земельних ділянок на користь держави загальною площею 33 га, орієнтовною вартістю 8 млн грн.

 

Крім цього, Броварською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Іванківської районної державної адміністрації та відділу земельних ресурсів при вилученні з державної власності вказаних земель.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2477