Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду черговий обвинувальний акт відносно зловмисника, який здійснив незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду довкіллю

    

Прокурорами Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури самостійно виявлено на території лісосмуги, що знаходиться в адміністративних межах Гостролуцької сільської ради (за межами села) факт незаконної порубки лісу, а саме дерев дуба, клена та береста, без дозвільних документів.

 

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено організатора скоєння вказано злочину, який з метою реалізації свого злочинного умислу, діючи з корисливих мотивів, ввів в оману місцевих жителів щодо наявності у нього необхідних дозвільних документів для здійснення порубки дерев і лісових насаджень та запропонував за грошову винагороду провести спилювання дерев у полезахисній лісовій смузі, на що вказані особи погодились.

 

Вказаними особами, які були переконані організатором у законності їхніх дій, у період з жовтня по листопад 2016 року шляхом спилювання було проведено незаконну порубку до ступеня припинення росту наступних 27-ми дерев: дубів 21 штука, кленів 5 штук, бересту 1 штука.

 

Загальний розмір заподіяної шкоди внаслідок порубки 27 дерев різних порід у захисному лісовому насадженні становить понад 206 тисяч гривень.

 

Крім того, згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи, незаконними діями зловмисника довкіллю заподіяна істотна шкода, оскільки погіршилися захисні та інші екологічні властивості лісосмуги, виникла загроза водної та вітрової ерозії грунту.

 

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду довкіллю) КК України.

 

За результатами досудового розслідування Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті та прийняття законного рішення.

 

Разом з обвинувальним актом до суду скеровано цивільний позов в інтересах держави про стягнення заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди у розмірі понад 206 тисяч гривень.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2887