Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області до державної власності повернуто 40 га землі водного фонду

    

У 2008 році Обухівською районною державною адміністрацією, в порушення вимог Земельного та Водного кодексів України, передано у власність 20 громадянам земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства загальною площею 40 га за рахунок земель водного фонду. Вказані земельні ділянки розташовані на острові в межах прибережної захисної смуги р. Козинка і відносяться до земель водного фонду із обмеженим режимом використання. Передача зазначеної категорії земель у власність заборонена законом та  перебуває під особливою охороною держави.

 

За позовами органів прокуратури Київської області упродовж 2015-2017 років судами визнано протиправними та скасовано незаконні розпорядження районної адміністрації.

 

Враховуючи, що в подальшому вказані земельні ділянки були перепродані іншим особам, прокуратура Київської області звернулась до суду з позовними вимогами про їх витребування із чужого незаконного володіння.

 

Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області до держави повернуто землі водного фонду, які розташовані в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3010