Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Наказом прокурора Київської області, за результатами службової перевірки, звільнено начальника Іванківського відділу Броварської місцевої прокуратури

    

За наслідками службової перевірки, що проводилась з метою з’ясування обставин можливого вчинення начальником Іванківського відділу Броварської місцевої прокуратури ганебного вчинку, прокуратурою Київської області звільнено вказаного співробітника з посади та з органів прокуратури.

 

Службовою перевіркою встановлено, що прокурор, в порушення  вимог Закону України «Про прокуратуру», Присяги працівника прокуратури, Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури, вчинив дії, що порочать звання працівника прокуратури і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності на непідкупності органів прокуратури. Начальник Іванківського відділу Броварської місцевої прокуратури вимагав та отримав від головного інженера ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24» неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США за не притягнення до кримінальної відповідальності службових осіб вказаного товариства, повернення арештованого майна підприємству та закриття кримінального провадження. Після отримання хабара правопорушника затримано.

 

«Боротьба із корупцією – завдання номер один для органів прокуратури, це не припустимо, щоб прокурор, на якого Законом покладаються обовязки захищати громадян від свавілля та беззаконності, сам порушував законодавство та вимагав хабарі. Наголошую, будь-який співробітник прокуратури – чи то рядовий прокурор, чи керівник місцевої прокуратури або начальник відділу місцевої прокуратури, якщо порушить Закон, понесе відповідальність у повному обсязі. Жодних виключень ні для кого не буде», – підкреслив прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

 

Також, нагадуємо, що в прокуратурі Київської області запрацювала оновлена «гаряча лінія» на яку громадяни можуть звертатися і повідомляти безпосередньо прокурору області про відомі їм факти корупційних правопорушень.

 

«Гаряча лінія» працює щоденно, крім святкових та вихідних днів, з 09.00 до 18.00 години, за номером – (044) 200-21-16.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2843