Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки зібраним доказам прокуратури Київської області громадянина України, якого зловмисники, ввівши в оману, завербували до міжнародного наркотрафіка, виправдано в Бразилії та повернуто до України

    

Нагадаємо, у січні поточного року прокуратура Київської області спільно з Департаментом боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Національної поліції України затримала 4 осіб, які упродовж 2015-2016 років, вербували та переміщали громадян України до Федеративної Республіки Бразилія, а також до Королівства Таїланд з метою їх подальшого втягнення у злочинну діяльність, пов’язану з наркоторгівлею. Довірливим громадянам зловмисники обіцяли легальну та високооплачувану роботу у сфері туризму, а також пропонували займатися перевезенням дорогоцінного каміння.

 

Установлено, що 25-річного хлопця, який був впевнений, що перевозить дорогоцінне каміння, 01.07.2016 затримано в Бразилії з понад 4,5 кг кокаїну. У подальшому, чоловіка доставлено до місць попереднього увязнення.

 

Прокуратурою Київської області зібрано беззаперечні докази у кримінальному провадженні, матеріали якого були передані до Федеративної Республіки Бразилія, і як наслідок молодого чоловіка виправдано та повернуто до України. Також громадська організація та органи виконавчої влади посприяли поверненню українця додому.

 

Робота щодо повернення до України ще трьох потерпілих триває.

 

На даний час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 4 зловмисників у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 856