Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито організовану групу наркоторговців та ліквідовано нарколабораторію по виготовленню особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону (ФОТО)

    

Прокуратурою Київської області спільно з СУ ГУ НП в Київській області та Управлінням протидії наркозлочинності ГУ НП в Київській області, виявлено та знешкоджено організовану групу наркоторговців у складі 4 осіб, які займались незаконним виробництвом, виготовленням, зберіганням, та перевезенням наркотиків з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичних засобів – метадону.

 

    

 

Установлено, що в нарколабораторії, яка знаходилася в м. Васильків, учасникики організованої групи щомісячно виготовляли понад 1 кілограм метадону та збували його через мережу збуту наркозалежним особам Київщини, з метою незаконного збагачення учасників групи. Кошти від клієнтів надходили на банківські картки учасникам групи.

 

    

 

Загальна вартість вилучених наркотичних засобів на «чорному ринку» становить 1 млн гривень.

 

Вказана організована група діяла у період часу з березня 2017 року по 30 травня 2017 року.

 

У ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено наркотичний засіб метадон, психотропні речовини – амфетамін, грошові кошти, банківські картки, безліч телефонів за допомогою яких наркоторговіці звязувались з клієнтами, приладдя для зважування та розфасовки доз, обладнання для виготовлення наркотиків, а саме хімічну нарколабораторію.

 

    

 

Організатора групи затримано у м. Ужгород, а решту учасників затримано на території Київської області.

 

Затриманим зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

 

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

За скоєння вказаного кримінального правопорушення підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2831