Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурором Київської області висунуто підозру голові Згурівської РДА

    

У понеділок, 29 травня, прокурором Київської області Дмитром Чібісовим, висунуто підозру 51-річному голові Згурівської  районної державної адміністрації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

 

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2016 року,  між Згурівською РДА та фермерським господарством незаконно укладено договори оренди землі площею 50 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, у який внесено недостовірні відомості.

 

Втім, службовець знав, що вказані землі перебувають у власності членів колективного сільськогосподарського підприємства. Таким чином, зловмисник, зловживаючи наданою йому владою, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для фермерського господарства, використовуючи службову владу всупереч інтересам служби, уклавши вищевказані договори оренди землі, фактично позбавив членів колективного сільськогосподарського підприємства права володіння належним їм майном на загальну суму майже 293 тисячі гривень.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4119