Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки якісному підтриманню державного обвинувачення прокуратурою Київської області двох чоловіків, які вчинили низку особливо тяжких злочинів, засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

    

У листопаді 2008 року, двоє чоловіків проникнули до одного з домоволодінь з метою заволодіння чужим майном. Перебуваючи в середині будинку, один з чоловіків помітив літню жінку, яка почала кричати та звати на допомогу. Розуміючі, що їхні злочинні дії викриті, зловмисник завдав жінці приблизно 9 ударів металевою палицею в область голови, внаслідок чого вона втратила свідомість та впала на підлогу. Через деякий час, шукаючи грошові кошти та цінності, інший чоловік, помітив, що потерпіла прийшла до свідомості. Діставши вогнепальну зброю чоловік здійснив постріл в область голови потерпілої, внаслідок чого вона померла на місці вчинення злочину.

 

Крім цього, продовжуючи свою злочинну діяльність, зловмисники у вересні 2008 року вчинили крадіжку з будинку ще однієї літньої жінки, заволодівши грошовими коштами в сумі 37 тисяч грн та 3 880 доларів США.

 

Дії зловмисників кваліфіковано за п.п. 6, 9, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 185(крадіжка), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

 

Завдяки якісному підтриманню державного обвинувачення Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури чоловіків визнано винними у вчиненому та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2302