Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області продовжує боротьбу із виробниками фальсифікованої алкогольної продукції, викрито черговий транспортний засіб, в якому під виглядом очищувача для скла, знаходилось 20 тонн спирту (ФОТО)

    

Сьогодні, 18 травня, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками правоохоронних органів, під час проведення санкціонованого обшуку в м. Дніпро, викрила транспортний засіб, в якому знаходилась рідина, схожа на спирт. Рідину, яка схожа на спирт, перевозили під виглядом очищувача для скла в цистернах та бочках, загальна маса викритої продукції становить 20 тонн.

 

    

 

 

Установлено, що транспортний засіб із вантажем прямував з Донецької області до міста Кременчук.

 

Прокуратура Київської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України. У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2016-2017 років, група осіб організувала у підпільних цехах Київської області та столиці незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей.

 

Після виготовлення сурогату зловмисники, використовуючи велику мережу оптових та роздрібних покупців, збували алкогольну продукцію на території України.

 

Крім того, встановлено, що недоброякісну сировину зловмисники отримують від приватних підприємців  з Донецької області.

 

На даний час проведення слідчих дій закінчено, транспортний засіб та вантаж вилучено.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2449