Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому забудовнику, який навмисно ухилився від обов’язкової сплати пайової участі, внаслідок чого місцевий бюджет недоотримав майже 6 млн грн

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 41-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік, обіймаючи посаду директора одного з товариств, яке займалось забудовою батагоповерхових будинків в с. Святопетрівське Києво-Святошинського району, знаючи про свій обов’язок взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури вказаного населеного пункту, не уклав відповідний договір про пайову участь.

 

У подальшому, з метою уникнути сплати коштів пайової участі, забудовник подав до Департаменту ДАБІ в Київській області Декларації про готовність обєкта (5 багатоповерхових будинків) в експлуатацію. Згідно правових висновків, викладених у постанові Верховного Суду України, забудовник не звільняється від зобов’язання сплатити кошти пайової участі навіть після введення будинку в експлуатацію.

 

Таким чином, своїми умисними діями, зловмисник завдав матеріальної шкоди місцевому бюджету у розмірі майже 6 млн гривень.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2509