Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено позовну заяву з вимогою повернути у державну власність понад 4 га лісу у Вишгородському районі

    

У 2005 році  рішенням виконавчого комітету Новопетрівської сільської ради Вишгородського району вилучено із постійного користування ДП «Київська лісова науково-дослідна станція» земельні ділянки площею 7 га за межами населеного пункту та передано їх до земель запасу сільської ради.

 

Після цього, розпорядженням Вишгородської районної державної адміністрації вказані землі надано в оренду під розміщення садівницького товариства на території Новопетрівської сільської ради без зміни їх цільового призначення.

 

Згодом, у 2006 році, розпорядженнями Вишгородської районної державної адміністрації затверджено технічні документації та передано у власність членам садівницького товариства земельні ділянки площею понад 4 га.

 

Установлено, що вилучення вказаних земель з держлісфонду за межами населеного пункту та передача їх до земель запасу сільської ради відбулось з порушенням вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельного та Лісових кодексів України, з перевищенням повноважень виконавчим комітетом Новопетрівської сільської ради, без розроблення документації із землеустрою на вилучення земель лісогосподарського призначення, без згоди органу лісових ресурсів на зміну цільового призначення лісових земель.

 

Враховуючи, що вилучення лісів з держлісфонду відбулось на підставі рішення не уповноваженого органу, то і подальше розпорядження ними Вишгородською районною державною адміністрацією, під розміщення садівницького товариства та приватизація частин цих земель, є незаконною.

 

Реагуючи на порушення, прокуратурою Київської області пред’явлено позов до суду про визнання недійсними рішення виконавчого комітету, розпоряджень районної державної адміністрації та витребування земельних ділянок на користь держави.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2928