Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру голові однієї з сільських рад, який підробивши рішення сесії, незаконно виділив у приватну власність особі земельну ділянку площею 1,7 га

    

Установлено, що в серпні 2013 року, до голови однієї з сільських рад Білоцерківського району, звернувся громадянин з приводу отримання ним у приватну власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, на що сільський голова надав позитивну відповідь.

 

Після чого, службовець, самостійно склав витяг з рішення сесії сільської ради про нібито прийняте нею рішення про надання особі дозволу на розробку проекту земелеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, який підписав та завірив гербовою печаткою.

 

У подальшому, у листопаді 2013 року, сільський голова склав витяг з рішення сесії сільської ради про затвердження проекту земелеустрою та передачу у приватну власність земельної ділянки, хоча на розгляд сесії зазначене питання не виносилося та таке рішення не приймалося.

 

Внаслідок протиправних дій зловмисника із земель запасу сільської ради вибула земельна ділянка загальною площею 1,7 га.

 

Прокуратурою дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

Довідково: підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2550