Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області керівника Києво-Святошинської податкової інспекції, підозрюваного у зловживанні службового становища, що спричинило державі збитків на 37 млн грн, відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід

    

У своєму клопотанні прокуратура Київської області вимагала взяти під варту та відсторонити від займаної посади керівника Києво-Святошинської податкової інспекції, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. За результатами розгляду вказаного клопотання слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонено від займаної посади.

 

Прокуратурою буде подано апеляційну скаргу на рішення про обрання запобіжного заходу.

 

Нагадаємо, під час досудового розслідування встановлено, що за допомогою посадовця, суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності, проведено безтоварних операцій на загальну суму близько 200 млн гривень та сформовано незаконний податковий кредит на загальну суму понад 37 млн гривень. Вказані незаконні дії службовця призвели до настання тяжких наслідків у вигляді збитків Державному бюджету України.

 

Досудове розслідування триває. Службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, або арештом на строк до 6 місяців зі штрафом від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2153