Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру керівнику Києво-Святошинської податкової інспекції, внаслідок злочинних дій якого завдано державі збитків на 37 млн грн

    

У понеділок, 24 квітня, прокуратурою Київської області, в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за матеріалами УВБ ДФС в Київській області, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Києво-Святошинської податкової інспекції, що спричинило тяжкі наслідки, оголошено підозру керівнику вказаної податкової інспекції.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що за допомогою посадовця, суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності, проведено безтоварних операцій на загальну суму близько 200 млн гривень та сформовано незаконний податковий кредит на загальну суму понад 37 млн гривень. Вказані незаконні дії службовця призвели до настання тяжких наслідків у вигляді збитків Державному бюджету України.

 

Керівнику Києво-Святошинської податкової інспекції оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. На даний час проводяться інші невідкладні слідчі дії, а також перевіряються інші епізоди злочинної діяльності.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

 

Крім того повідомляємо, що прокуратурою Київської області протягом поточного року скеровано до суду два обвинувальні акти відносно посадових осіб Києво-Святошинської податкової інспекції за несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що також давало можливість суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності формувати незаконні податкові кредити.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3052