Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області взято під варту колишню працівницю одного з управлінь Пенсійного фонду України за підозрою у розтраті бюджетних коштів на суму понад 2 млн грн

    

Установлено, що протягом жовтня 2012 року по березень 2015 року через неправомірні дії головного спеціаліста відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в м. Бровари та Броварського району Київської області, незаконно нараховувались завищені суми пенсій 41 особі.

 

Так, зловмисниця вносила неправдиві дані до індивідуальних відомостей про застрахованих осіб, чим неправомірно збільшувала розмір нарахованого пенсійного забезпечення та загальний стаж роботи, що в подальшому дозволяло отримувати особам більшу суму пенсії.

 

Дії правопорушниці призвели до фактичної розтрати бюджетних коштів  на суму понад 2 мільйони гривень.

        

За результатом здійснення усіх необхідних слідчих (розшукових) дій жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

У зв’язку з тим, що зловмисниця переховувалася від правоохоронних органів, останню було оголошено в розшук.

 

У поточному місяці правопорушницю затримано правоохоронними органами та за клопотанням Броварської місцевої прокуратури жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2959