Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області заявлено позов щодо повернення у державну власність земельних ділянок площею понад 150 га

    

У листопаді 2014 року Головне управління Держземагентства у Київській області на території Олександрівської сільської ради та Вікторівської сільської ради Миронівського району передало в оренду фізичній особі земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею понад 150 га та вартістю 3,2 мільйони гривень, для ведення фермерського господарства.

 

Згідно приписів земельного законодавсва  України земельні ділянки державної чи комунальної власності, що надаються громадянам для ведення фермерського господарства, можуть використовуватись останніми лише з цією метою.

 

Однак, після отримання земель, горомадянин, не маючи наміру створювати фермерське господарство та здійснювати підприємницьку діяльність, передав їх частину в суборенду, а іншу взагалі не використував за цільовим призначенням та допустив її забур’яненість.

 

Враховуючи виявлені порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та повернення останніх з незаконного володіння у державну власність.

 

На даний час справа перебуває на розгляді у суді.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2547