Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області висунуто підозру юнакам за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів по відношенню до 10-річного хлопчика в смт Іванків, а також активізовано розслідування провадження

     

За фактом інциденту, який стався в смт Іванків, між юнаками та 10-річним потерпілим, прокуратурою Київської області додатково розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України. Як вже раніше повідомлялося, здійснюється досудове розслідування ще за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Вказані кримінальні провадження об’єднані в одне кримінальне провадження.

 

На даний час зібрано достатньо доказів, які підтверджують вину вказаних осіб. За процесуального керівництва прокуратури Київщини неповнолітнім зловмисникам повідомлено про підозру. Юнакам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

 

Нагадаємо, неповнолітні змушували робити потерпілого різні принизливі речі, знущались над ним, катували  та задовольняли статеву пристрасть неприроднім способом. Найстаршому кривднику 16 років, іншим хлопцям – 15 та 13.

 

Прокуратура Київської області наполягатиме на обранні підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

На даний час призначено ряд експертиз, зокрема, судово-медичну, яка має встановити тяжкість сприченених тілесних ушкоджень потерпілому.

 

Прокуратура Київської області взяла на особливий контроль хід розслідування вказаного інциденту.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3008