Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього секретаря сільської ради, яка незаконно видала земельні ділянки приватній особі, вартістю майже 120 тисяч гривень

    

У лютому 2007 року до однієї з сільських рад Кагарлицького району звернувся громадянин із заявою про відведення йому земельних ділянок для будівництва житлового будинку та ведення особистого селянського господарства.

 

Згідно вимог статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» питання регулювання земельних відносин вирішуються винятково на пленарних засіданнях сільської ради.

 

Однак, всупереч вимогам Закону, тодішній секретар ради виготовила, підписала та скріпила відтиском гербової печатки виписку з рішення сесії сільської ради, яка насправді не проводилася.

 

Підроблене рішення сесії ради дало змогу незаконно отримати у приватну власність дві земельні ділянки площею 0, 25 га кожна та вартістю майже 120 тисяч гривень.

 

Відносно вказаної особи обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 2356