Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника комунального підприємства, який протягом шести років незаконно нарахував собі премію у розмірі понад 300 тисяч гривень

    

Керівником одного комунального підприємства, що у м. Кагарлик Київської області у період з 2009 року по 2015 рік вчинено ряд протиправних діянь, які полягали в розтраті та привласненні коштів підприємства на суму більше 300 тисяч гривень.

 

Відтак, завідувач центральної районної аптеки зобов’язаний був погодити нарахування премії з районною державною адміністрацією. Проте, він самостійно підписував накази про своє преміювання, після чого бухгалтер нараховував зловмиснику заробітну плату.

 

За такою схемою правопорушнику вдалося заволодіти коштами комунального підприємства на суму більше 300 тисяч гривень, які він використовував на свою користь.

 

Прокуратурою вказаній особі пред’явлено обвинувачення за ч. 2, 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

Санкція інкримінованого кримінального правопорушення передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

В ході досудового розслідування правопорушник відшкодував завдану комунальному підприємству шкоду, сплативши грошові кошти у розмірі понад 300 тисяч гривень.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2454