Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути землі лісу, вартістю майже 600 тисяч гривень, які рада роздала приватним особам для ведення селянського господарства та будівництва

    

Рішеннями двох сільських рад Кагарлицького району у приватну власність передано земельні ділянки, загальною площею майже 1,5 га та ринкова вартість яких становить близько 600 тисяч гривень. Власниками земель стали фізичні особи, які отримали їх для ведення особистого селянського господарства, будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

 

Вказані земельні ділянки передані у приватну власність громадянам, незважаючи на те, що останні перебували в постійному користуванні державного підприємства «Ржищівське лісове господарство» та відносяться до земель лісового фонду.

 

Такі рішення сільських рад є протиправними та призвели до порушень законних інтересів держави.

 

У зв’язку з чим, Кагарлицька місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати вищевказані рішення сільських рад та витребувати на користь державного підприємства «Ржищівське лісове господарство» землі лісу з чужого незаконного володіння.

 

На даний час позовні заяви перебувають на розгляді в суді.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2200