Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За касаційною скаргою прокуратури Київської області скасовано рішення суду, яким залишено без змін умовно-дострокове звільнення від відбування покарання екс-нардепа В. Лозінського

    

У вівторок, 4 квітня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ задовольнив касаційну скаргу прокуратури Київської області на рішення апеляційного суду, яким залишено без змін застосування умовно-дострокового звільнення до колишнього депутата Верховної Ради України Віктора Лозінського засудженого за вбивство, та скеровано справу на новий апеляційний розгляд.

 

Нагадаємо, колишнього народного обранця, вироком Дніпровського районного суду міста Києва від 2011 року, визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 7 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ст. 70 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі.

 

Апеляційним судом вказаний вирок змінено та помякшено остаточне покарання до 14 років позбавлення волі.

 

У 2013 році ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ дії В. Лозінського перекваліфіковані на ч. 1 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України та остаточно визначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

 

У 2016 році Бориспільським міськрайонним судом задоволено клопотання адвокатів екс-нардепа щодо умовно-дострокового звільнення.

 

Принципово не погоджуючись із вказаним рішенням прокуратура Київської області домоглася скасування умовно-дострокового звільнення екс-нардепа. Незалежно від статусу людини та її регалій органи прокуратури Київської області  мають непохитну позицію в питаннях відбуття призначеного покарання обвинуваченим згідно вимог чинного законодавства.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2403