Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області членам ОЗГ, які погружуючи бізнесменам фізичною розправою, вимагали в них щомісячно гроші, взято під варту без альтернативи внесення застави

    

Нагадаємо, у вівторок, 28 березня, спільними зусиллями прокуратури Київської області та співробітників Нацполіції та СБУ, знешкоджено організовану групу, які протягом півроку залякували підприємців м. Яготина фізичною розправою, якщо вони не будуть сплачувати їм щомісячно кошти. У разі відмови, члени ОЗГ втілювали у реальність їх погрози, з метою залякування і тиску, підпалювали об’єкти нерухомості, що належать потерпілим, таким чином намагаючись знищити їх майно.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 5 затриманим зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

 

За принциповою позицією прокуратури Київської області 3 членам організованої групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяця без альтернативи внесення застави.

 

Четвертому зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура Київської області готує апеляційну скаргу на вказаний запобіжний захід.

 

Пятому підозрюваному, сьогодні, 31 березня, обирається запобіжний захід. Прокуратура Київської облаті вимагає взяти зловмисника під варту без альтернативи внесення застави.

 

Прокуратурою Київської області спільно з правоохоронними органами проведено 18 санкціонованих обшуків, під час яких виявлено та вилучено засоби, схожі на наркотичні, пристрої, схожі на пістолети та гранату, а також холодну зброю. Вилучені предмети направлені на експертизи. Також, перевіряється причетність інших осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

 

За скоєний злочин зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прокуратура Київської області тримає на контролі хід досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2543