Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито злочинну схему незаконної передачі земельних ділянок державного підприємства загальною площею 265 га у приватну власність

    

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратурою Київської області виявлено факт незаконної передачі земельних ділянок у приватну власність громадян загальною площею 265 га, які знаходяться у межах Музичанської сільської ради Києво-Святошинського району.

 

Установлено, що вказані земельні ділянки перебували у постійному користуванні Державного підприємства «Науково-дослідний виробничий агрокомбінат «Пуща – Водиця», однак у 2014 році Головним управлінням Держземагентства у Київській області таке право припинено в порушення вимог земельного законодавства та без погодження органу управління майном.

 

В подальшому, минулого року, земельні ділянки передано у приватну власність понад 200 громадянам, більшість з яких відчужили свої ділянки на користь інших осіб. Так, на даний час лише у власності однієї особи перебуває понад 77 га землі.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб Головного управління Держземагентства у Київській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

 

Крім того, прокуратурою області з метою повернення у власність держави вказаних земель готуються матеріали до суду.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2657