Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області заявлено позовну заяву щодо укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури міста на суму 1,4 млн гривень

    

Відповідно до норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», зокрема статті 40, замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, сплативши, визначену органами місцевого самоврядування, пайову участь.

 

Пайова  участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні  замовником до прийняття   об'єкта будівництва  в  експлуатацію  до  відповідного  місцевого  бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

 

Втім, всупереч вимогам вищевказаного Закону, один із забудовників на території м. Фастів Київської області, ввівши в експлуатацію об’єкт будівництва, договір про пайову участь з Фастівською міської радою не уклав.

 

Вказані дії порушника спричинили фактичне ненадходження до місцевого бюджету коштів у розмірі 1,4 млн гривень.

 

Враховуючи виявлені порушення, Фастівською місцевою прокуратурою до замовника будівництва пред’явлено позовну заяву про спонукання останнього до укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Фастів на  суму 1,4 млн гривень.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3332