Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області групу осіб засуджено до 10 років позбавлення волі за контрабанду кокаїну ввезеного на території України із закордону та його зберігання

    

Установлено, що двоє зловмисників 27 та 26 років, рейсом сполучення «Барселона - Київ», через «зелений коридор» митного контролю, засвідчивши таким чином, що не мають при собі заборонених товарів до ввезення,  перевезли на територію України майже 500 грамів кокаїну, вартість якого на чорному ринку складає більше ніж 4 млн гривень та незаконно зберігали з метою збуту.

 

У подальшому, зловмисники домовилися про збут вказаного наркотичного засобу, однак, були виявлені співробітниками СБУ.

 

Дії чоловіків кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

 

За наслідками судового розгляду, прокуратура Київської області довела вину обвинувачених у повному обсязі, зловмисники відбуватимуть за гратами 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2584