Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області шляхом представницьких повноважень вимагає повернути у державну власність земельні ділянки загальною площею 4 га на території Вишгородського району

    

Установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області, за рахунок земель промисловості, попередньо вилучених у одного із державних підприємств та за рахунок земель лісогосподарського призначення ДП «Вищедубечанське лісове господарство» без їх вилучення у останнього, упродовж 2013- 2016 років передано у власність ряду громадян земельні ділянки загальною площею 4 га в межах Лебедівської сільської ради Вишгородського району для сільськогосподарського використання між Київським водосховищем та обвідним каналом р. Дніпро.

 

Однак, згідно чинного законодавства, Головне управління Держгеокадастру у Київській області не наділено повноваженнями щодо передачі у власність земель промисловості та лісогосподарського призначення.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області пред’явлено позов про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області та витребування вказаних земельних ділянок на користь держави в особі Київської обласної державної адміністрація.

 

Окрім того, прокуратурою Київської області за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань України відносно посадових осіб Головного управління Держгеокадастру у Київській за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2048