Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути у державну власність землі лісового фонду площею понад 52 га

    

За результатами опрацювання матеріалів кримінального провадження, досудове розслідування у якому проводиться Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, прокуратурою Київської області з’ясовано наявність підстав для вжиття заходів представницького характеру щодо повернення державі земель лісового фонду на території Обухівського району Київської області.

 

Установлено, що на підставі підроблених договорів купівлі-продажу земельних ділянок у 2007 році, посвідчених одним із приватних нотаріусів Обухівського районного нотаріального округу, рядом громадян набуто у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд земельні ділянки лісового фонду площею понад 52 га в адміністративних межах Козинської селищної ради. 

 

 

Однак, бланки державних актів на право власності, зазначені в договорах купівлі-продажу земельних ділянок, до Обухівського районного відділу земельних ресурсів для використання в межах району не надавались.

 

Крім цього, рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих лісових земель з державної власності та зміна їх цільового призначення для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд не приймались, погодження на вилучення держлісгосп, як землекористувач не надавав.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області пред’явлено чотири позови про витребування на користь держави вказаних лісових земель.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2459