Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено факт привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця»

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області здійнюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

Установлено, що протягом 2015-2016 років службові особи регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» діючи всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючі у змові з керівництвом низки фіктивних  приватних підприємств, привласнили державні кошти у сумі майже 50 млн гривень.

 

На підставі ухвали суду вчора, 09 лютого, працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СБУ проведено 5 санкціонованих обшуків у м. Харків.

 

    

 

У ході проведення слідчих дій правоохоронними органами виявлено та вилучено документи та компютерну техніку, які підтверджують здійснення незаконних операцій з метою привласнення державних коштів.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вирішується питання щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3173