Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть колишнього виконувача обов’язків гендиректора комунального підприємства, який хотів придбати металобрухт під виглядом бульдозера

    

Києво-Святошинська місцева прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків генерального директора виробничого управління житлово-комунального господарства, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 191 КК України (закінчений замах на розтрату чужого майна службовою особою шляхом службового становища) та за ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

 

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний екс-керівник уклав договір купівлі-продажу з одним із товариством щодо придбання бульдозера за ціною 100 тисяч гривень. У подальшому, сторонами складено та підписано акт прийому-передачі бульдозера, як такого, що перебуває у технічно справному стані.

 

Втім,  інвентаризаційна комісія зясувала, що вказаний бульдозер знаходиться у несправному стані, а фактичний знос основних вузлів та агрегатів становить 90 відсотків.

 

 

Таким чином, колишній службовець, за рахунок коштів комунального підприємства, мав намір придбати несправну техніку, однак гроші за даним договором купівлі-продажу комунальне господарство не встигло перерахувати.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2877