Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області шляхом представницьких повноважень вимагає повернути державі землі водного фонду вартістю 1,3 млн гривень

    

Установлено, що у 2004 році, у порушення вимог земельного та водного законодавства, службові особи Циблівської сільської ради та Управління Земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі, передали у приватну власність 2 земельні ділянки загальною площею 0,50 га для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель на території Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району.

 

Таким чином, службовці, у порушення вимог Земельного кодексу України, передали у приватну власність земельні ділянки, що відносяться до земель водного фонду, та які не можуть передаватися у приватну власність. Фактично відбулася незаконна зміна цільового призначення вказаних земельних ділянок, яку у подальшому безоплатно приватизовано.

 

Крім того, у 2009 році, службові особи Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та Управління Земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області, з аналогічними порушеннями передали у приватну власність земельну ділянку водного фонду площею 0,95 га для ведення особистого селянського господарства на території вищевказаної сільської ради.

 

Загальна ринкова вартість зазначених земельних ділянок складає близько 1,3 млн гривень.

 

Реагуючи на вказані порушення законодавства Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури подано дві позовні заяви про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на земельні ділянки та витребування земельних ділянок з незаконного володіння.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2869