Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно трьох службовців Оливського агролісництва за привласнення деревини на суму понад 130 тисяч гривень

     

Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт про обвинувачення трьох службових осіб ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблгароліс» за привласнення деревини на суму понад 130 тисяч гривень.

 

Установлено, що службовці, будучи матеріально відповідальними особами, у період часу з лютого по березень 2016 року, маючи бажання збагатитися шляхом продажу не облікованої деревини, шляхом створення лишків, занизили кількість  відведених в рубку дерев, їх якості та об’єми, вказавши у відомостях обліку деревини завідомо неправдиві дані.

 

Таким чином, зловмисники заготовили понад  116 тисяч м³ ділової деревини, проте не змогли довести свій злочинний умисел до кінця, оскільки їх діяльність була припинена працівниками правоохоронних органів.

 

Крім того, один із службовців допустив розтрату деревини, яка була описана та в подальшому арештована.

 

Збитки спричинені державі, в особі ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблгароліс», складають понад 130 тисяч гривень.

 

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 (закінчений замах на привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) ч. 1 ст. 388 (розтрата майна, яке описано та на яке накладено арешт) КК України.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2583