Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області оголошено підозру трьом особам, які вимагаючи грошові кошти, викрали людину, знущалися над нею та змусили копати собі могилу

     

Установлено, що 24 січня, двоє чоловіків 30-ти років та один 22-років, проникли на територію домоволодіння у с. Гвоздів Васильківського району, звідки викрали потерпілого та перевезли його до підвального приміщення сусіднього будинку, де утримували останнього, прив’язавши його за шию до батареї. Наносячи тілесні ушкодження 23-річному потерпілому зловмисники вимагали грошові кошти в сумі 260 тисяч гривень.

 

Вранці 25 січня, не отримавши гроші, чоловіки змусили потерпілого копати собі могилу, вивізши його до лісу.

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Згодом, потерпілий повідомив, що надасть гроші чоловікам, але для цього необхідно поїхати до смт. Козин Обухівського району та забрати їх у знайомого.

 

 

Приїхавши до смт. Козин, потерпілий попросив зупинити автівку поруч з будинком, у якому начебто проживає знайомий. Після зупинки, потерпілий забіг до магазину, та попросив викликати працівників правоохоронних органів.

 

Завдяки спільним зусиллям прокуратури Київської області та бійців корпусу оперативно-раптової дії, полку поліції спеціального призначення та оперативників Управління карного розшуку поліції Київщини, викрадачів затримано.

 

Трьом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Крім того, під час затримання зловмисників правоохоронними органами виявлено предмети, ззовні схожі на зброю, яка вилучена та направлена на проходження експертизи.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, у ході якого за наявності достатніх доказів зловмисникам може бути інкриміновано додаткові злочини.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2488