Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі з незаконного володіння 40 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району

    

Установлено, що в порушення вимог земельного та водного законодавства, у 2008 році розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації передано у приватну власність 20 громадянам, для ведення особистого селянського господарства, земельні ділянки загальною площею 40 га з числа земель водного фонду, які розташовані на острові в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

 

Обухівським районним судом Київської області у 2015 році за позовом Генеральної прокуратури України визнано протиправними та скасовано розпорядження Обухівської районної державної адміністрації та визнано недійсними державні акти на право власності на земельні ділянки.

 

Незважаючи на вказане судове рішення, відповідачі використовуючи дублікати правочинів, за якими набули право власності на землю, здійснили реєстрацію права власності з наступним відчуженням.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області до суду пред’явлено позов про витребування на користь держави земельних ділянок загальною площею майже 40 га.

 

Крім цього, за фактом вибуття з державної власності зазначених земельних ділянок розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб управління Держгеокадастру в Обухівському районі за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2565