Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено факт зловживання службовим становищем посадовцями управління освіти Білоцерківської міської ради, які з бюджету незаконно перерахували підприємствам зайві 262 тисячі гривень

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою проведено моніторинг сайту є-data, у ході якого встановлено, що посадовими особами управління освіти Білоцерківської міської ради проведено закупівлі послуг з постачання продуктів дитячого харчування та укладено договори щодо закупівель вказаних послуг з урахуванням податку на додану вартість.

 

У подальшому, на виконання зазначених договорів, посадовими особами управління освіти здійснено зайве перерахування грошових коштів з бюджету на користь підприємств на загальну суму 262 тисячі гривень.

 

Вказані дії відбулися із порушенням вимог Податкового кодексу України, оскільки операції з постачання послуг з харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах звільняються від обкладення податком на додану вартість.

 

За даним фактом Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

Санкція вказаної частини передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено Білоцерківському ВП ГУНП в Київській області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2507