Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями, що призвело до розтрати бюджетних коштів на суму 694 тисячі гривень

    

Тетіївським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури встановлено факт розтрати посадовими особами Тетіївської міської ради бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

 

Так, виконавчим комітетом Тетіївської міської ради у грудні 2016 року укладено два договори підряду про проведення капітальних ремонтів будинків, що перебувають у комунальній власності міста.

 

У подальшому, службові особи виконавчого комітету Тетіївської міської ради, на підставі завідомо неправдивих офіційних  документів,  а саме актів прийому-передачі виконаних робіт, діючи всупереч інтересам служби, засвідчили своїм підписом та скріпили печаткою платіжні доручення про перерахування одному з приватних підприємств області 694 тисячі гривень за проведені роботи. У результаті  чого, приватне підприємство отримало вказані кошти не провівши при цьому жодних робіт з ремонту будинків.

 

За даним фактом Тетіївським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури  зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5
ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2626