Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому начальнику загального відділу Обухівської РДА за неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до збитків на суму понад 54 млн гривень

    

 

Установлено, що колишній начальник загального відділу апарату Обухівської районної державної адміністрації, будучи службовою особою, неналежним чином виконуючи службові обов'язки, не перевірила відповідність тексту копії розпорядження виконувача обов'язків голови Обухівської РДА на відповідність його оригіналу та засвідчила копію розпорядження.

 

Вказаним розпорядженням голови Обухівської РДА надано дозвіл на  виготовлення технічної документації на земельну ділянку 134 громадянам в адміністративних межах Обухівської міської ради.

 

Таким чином, неналежне виконання своїх службових обов’язків посадовцем призвело до передачі земельної ділянки загальною площею понад 16 га, із власності територіальної громади м. Обухів у приватну власність, що спричинило тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста.

 

Згідно висновку експерта, загальна вартість вказаної земельної ділянки становить більше ніж 54 млн гривень.

 

Дії службовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних доходів громадян або без такого.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2523