Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом складання та внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що призвело до розтрати бюджетних коштів на суму 77 тисяч гривень

    

Ставищенським  відділом Білоцерківської місцевої прокуратури  викрито факт складання та внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що призвело до розтрати бюджетних коштів.

 

Установлено, що відділом освіти Ставищенської РДА 26 грудня 2016 року укладено договір підряду про проведення капітального ремонту однієї із загальноосвітніх шкіл району.

 

Вже наступного дня, після укладення договору підряду, службові особи відділу освіти Ставищенської РДА, діючи всупереч інтересам служби, підписали та скріпили печаткою завідомо неправдивий офіційний документ, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт.

 

У результаті чого, приватному підприємству району було перераховано 77 тисяч гривень за проведені ремонтні роботи, які станом на січень 2017 року проведені так і не були.

 

За вказаним фактом Ставищенським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури  зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2551