Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затримано двох службовців на отриманні неправомірної вигоди за присвоєння жінці групи інвалідності

    

Сьогодні, 16 січня, працівниками Києво-Святошинської місцевої прокуратури спільно з працівниками поліції затримано двох службовців після отримання другої частини неправомірної вигоди.

 

Установлено, що до однієї із медико-соціальної експертної комісії звернулась жінка, яка має інвалідність 3 групи. За станом здоровя експертна комісія могла визначити за жінкою 2 групу інвалідності. Однак, свої послуги голова комісії та секретар комісії оцінили у 35 тисяч гривень. Гроші службовці отримували у два транші. Сьогодні, під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 30 тисяч гривень затримано вказаних службових осіб.

 

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

 

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам та обрання запобіжного заходу.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4486