Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області встановлено порушення законодавства при наданні в оренду громадській організації 3,3 га земель лісового фонду, пред’явлено позовну заяву

   

Установлено, що рішеннями Гостомельської селищної ради упродовж 2004 року вилучено із земель лісового фонду Київської лісової науково-дослідної станції  земельні ділянки загальною площею 3,3 га  та передано їх в оренду громадській організації для дачної забудови.

 

У подальшому, за рішеннями селищної ради, вказані землі були передані у власність 22 фізичним особам для дачного будівництва, які у свою чергу передали право користування землями 2 фізичним особам.

 

Однак, відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищні ради не наділені повноваженнями щодо розпорядження землями лісогосподарського призначення державної форми власності.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області до суду пред’явлено позов про визнання недійсними рішень ради, державних актів на право власності, договорів суперфіцію та витребування земельних ділянок на користь держави в особі Кабінету Міністрів України.

 

Крім того, як повідомлялось раніше, прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України за фактом зловживання службовим становищем чиновниками селищної ради та відділу земельних ресурсів при вилученні з державної власності вказаних земель.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 5779