Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки зусиллям прокуратури Київської області притягнено до адміністративної відповідальності першого заступника Фастівського міського голови за вчинення правопорушення, пов’язаного із корупцією

    

Установлено, що посадовець, діючи у власних інтересах, у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», перебуваючи на посаді першого заступника Фастівського міського голови та як депутат міської ради, достовірно знала про зобов’язання уживати заходи щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів.

Однак, не зважаючи на це, не повідомила сесію ради про наявність реального конфлікту інтересів, який полягав у розгляді сесією питання, що стосується встановлення їй рангу, надбавок, матеріальної допомоги та преміювання, та особисто проголосувала за нього.

Таким чином, своїми діями, перший заступник міського голови, вчинила правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідальність за які передбачено ч. 1 ст. 1727 (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) та ч. 2 ст. 1727 (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Попри не визнання своє вини посадовцем, прокуратура Київської області в суді  довела вину останньої у вчиненні вищевказаних правопорушень.

 

За результатами розгляду жінку притягнуто до адміністративної відповідальності та призначено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, що становить 6800 гривень.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2979