Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатами діяльності прокуратури Київської області, у сфері боротьби з корупцією, протягом минулого року притягнуто до відповідальності 112 посадових осіб та накладено штрафів на загальну суму понад 234 тисячі гривень

    

Підсумовуючи роботу щодо протидії адміністративній корупції, необхідно зазначити, у зв’язку із змінами в законодавстві з вересня 2016 року органи прокуратури не складають протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, однак продовжують бути органом, уповноваженим здійснювати заходи щодо протидії цьому негативному явищу.  

 

Протягом 2016 року правоохоронними органами області складено 158 адміністративних протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з них 95 – прокуратурою, проти  19 складених органами СБУ,  44 – Національної поліції. За результатами розгляду адміністративних протоколів 112 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу, в окремих випадках застосовано конфіскацію незаконно отриманого доходу. Сума штрафів складає більше ніж 234 тисячі гривень.

 

Серед притягнутих - голова районної державної адміністрації, голова районної ради, секретар міської ради, 6 правоохоронців, 29 керівників та 49 депутатів органів місцевого самоврядування.

 

Упродовж 2016 року прокуратурою, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», ініційовано 117 подань проведення службових розслідувань з метою притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб за діяння чи бездіяльність, які не утворюють складу адміністративного та кримінального правопорушення. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 24 особи, 2 звільнено з посад.

 

На вимогу прокуратури у 63 органах місцевого самоврядування створено постійні комісії з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою/подарунками та визначено відповідальних осіб з питань запобігання корупції.

 

Органами прокуратури вживаються заходи щодо представницької діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.

 

Протягом 2016 року направлено до суду 4 позови про стягнення коштів, набутих внаслідок вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, на загальну суму понад 38 тисяч гривень.

 

Також, за результатами розгляду протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, пред’явлено 8 позовів про визнання недійсними та скасування нормативно-правових актів. Вказані позови на даний час перебувають на розгляді.

 

За зібраними прокуратурою матеріалами, після зміни повноваження щодо складення адміністративних протоколів, пов’язаних з корупцією, Управлінням захисту економіки в Київській області складено 10 протоколів такої категорії.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2291