Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла свою безкомпромісну позицію щодо повернення державі земель водного фонду площею 30 га та вартістю понад 6 млн гривень

    

Завдяки зусиллям прокуратури Київської області в апеляційній інстанції залишено в силі рішення суду, яким задоволено позов Білоцерківської місцевої прокуратури та скасовано розпорядження Білоцерківської районної державної адміністрації, а також визнано недійсними державні акти на земельні ділянки загальною площею 30 га вартістю понад 6 млн гривень.

 

Установлено, що вказані земельні ділянки, передані розпорядженням Білоцерківської районної державної адміністрації без зміни цільового призначення у власність 15 громадянам для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах однієї із сільських рад Білоцерківського району, які безкоштовно останніми приватизовані.

 

Однак, комісією Басейнового управління водних ресурсів річки Рось установлено, що передані у власність землі знаходяться в межах прибережних захисних смуг річки Протока та відносяться до земель водного фонду.

 

Відповідно до вимог Земельного Кодексу України, до земель державної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, належать, зокрема і землі водного фонду, крім оренди таких земель для культурно-оздоровчих, рекреаційних та інших потреб.

 

Таким чином, прокуратура Київської області у судах довела правильність своїх доводів про порушення вимог чинного законодавства при передачі земельних ділянок та повернула їх у державну власність.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2292