Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області повернуто у власність держави землі сільськогосподарського призначення площею понад 110 га

    

Позовні вимоги Білоцерківської місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі та скасовано накази Головного управління Держземагентства в області та  визнано недійсними договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення  загальною площею понад 110 га.

 

З виявленими прокуратурою порушеннями вимог земельного законодавства, під час відведення земельних ділянок в оренду, погодився і апеляційний суд, та залишив в силі рішення першої інстанції.

 

Прокуратурою установлено, що вказані земельні ділянки, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення, передані наказом Головного управління Держземагентства в оренду для ведення фермерського господарства фізичній особі з грубим порушенням вимог Закону України «Про фермерське господарство».

 

З’ясовано, що вказаними земельними ділянками фактично користувалося підприємство, а письмова згода про відмову від права користування вказаною землею відсутня, що свідчить про недотримання Головним управлінням Держземагентства в Київській області порядку передачі в набуття і реалізації права на землю.

 

Крім того, відповідно до вимог чинного законодавства, особою не було обґрунтовано розміри земельних ділянок, а також не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства.

 

Таким чином, реагуючи на явні порушення законодавства прокуратура довела в суді обох інстанцій принципову позицію щодо незаконної передачі земель сільськогосподарського призначення площею понад 110 га та повернула їх у власність держави.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2630