Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вживає заходи щодо повернення громаді земель сільськогосподарського призначення площею понад 1500 га

     

Броварською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Іванківського району Київської області.

 

Установлено, що земельні ділянки загальною площею понад 1500 га, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення, передані наказами Головного управління Держземагентства у області в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства.

 

Під час передачі зазначених земельних ділянок у користування, особою не було обґрунтовано бажані розміри земельних ділянок, не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства, що свідчить про недотримання порядку набуття і реалізації права на землю.

 

Крім того, прокуратурою встановлено, що надані в оренду земельні ділянки не утворюють єдиний масив, знаходяться на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання, та є грубим порушенням вимог Закону України «Про фермерське господарство».

 

Також, з’ясовано, що будь-яка сільськогосподарська техніка та інші засоби обробітку землі, які б надавали змогу обробляти землю та здійснювати задекларовану діяльність за особою, не зареєстровані, що свідчить про відсутність у фізичної особи намірів та можливості займатися фермерським господарством.

 

Також, до цього часу відсутня нормативна грошова оцінка орендованих земельних ділянок.

 

Враховуючи вказані порушення, прокуратура звернулась з позовом до суду щодо скасування наказів Головного управління Держземагентства та визнання недійсними договорів оренди земель сільськогосподарського призначення.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2560