Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування стосовно державного виконавця, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 2500 доларів США за зняття арешту з майна

     

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно державного виконавця, який вимагав та отримав неправомірну вигоду за зняття арешту з майна.

Установлено, що державний виконавець відділу ДВС одного з районних управлінь юстиції Головного територіального управління юстиції в Київській області, у вересні поточного року, з метою отримання  неправомірної вигоди для себе вимагав грошові кошти у сумі 2500 доларів США з фізичної особи за зняття арешту з будинку.

 

Так, під час отримання другої половини грошових коштів в сумі 500 доларів США, державний виконавець пред’явив та зачитав вголос завідомо підроблений документ, а саме рішення суду, яким знято з арешту все майно боржника.

 

Завдяки вказаному рішенню суду службовець планував зняти арешт з майна, однак враховуючи, що був затриманий безпосередньо після отримання другої половини грошових коштів, виконати в повному обсязі свій злочинний намір не зміг по незалежним від нього причинам.

 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2414