Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла повернення у державну власність 2 га земель лісогосподарського призначення

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України, у рамках якого встановлено підстави для вжиття заходів представницького характеру щодо повернення державі лісових земель на території Бориспільського району.

 

Установлено, що фізична особа набула у власність земельну ділянку загальною площею понад 2 га, у товариства з обмеженою відповідальністю, державний акт на право власності якого є підробленим і ніколи не видавався районним відділом земельних ресурсів, що підтверджується висновками судової експертизи.

 

З’ясовано, що земля, віднесена за договорами купівлі-продажу до земель сільськогосподарського призначення, мала лісогосподарське призначення та вкрита лісом. Фактично відбулась незаконна зміна цільового призначення землі, що призвело до одержання у власність земельної ділянки єдиним масивом, загальною площею 2 га. 

 

Підставою звернення з позовом до суду стало відчуження у держави земельної ділянки лісогосподарського призначення на підставі підробленого державного акту на право власності на землю.

 

Крім того,  ДП «Бориспільське лісове господарство» погодження про можливість вилучення вищевказаної земельної ділянки лісогосподарського призначення відповідачам та третім особам не надавало.

 

З метою повернення у власність держави відчужену земельну ділянку, прокуратура Київської області звернулася до суду з позовною заявою.

 

Завдяки непохитній та обґрунтованій позиції прокуратури області суд позовні вимоги задовольнив у повному обсязі.

 

Разом з тим, факт підробки вказаного державного акту на право власності на землю, що призвело до незаконного виведення землі з державної власності, розслідується у рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2647